A lapok könnyen meghajlíthatók, így praktikus „csatornát” képeznek, amelyen a felaprított alapanyagokat kényelmesen az edénybe vagy tálba öntheti.
A három szín segít elkülöníteni az alapanyagokat (hús, hal, zöldség), és csökkenti az ízek és szagok keveredését az ételek előkészítésekor.
A 0,6 mm-es vastagság helytakarékos a konyhában. A lapok könnyűek, rugalmasak, és a nyílásnak köszönhetően felakaszthatók.
Ezzel a három, szín szerint megkülönböztetett vágólapból álló szettel könnyű, helytakarékos és rendkívül praktikus konyhai segítőtársakat kap. A mindössze 0,6 mm-es vastagság lehetővé teszi a könnyű hajlíthatóságot, így a felaprított alapanyagokat kényelmesen, rendetlenség nélkül szórhatja közvetlenül az edénybe vagy tálba.
Sima, nem porózus felületüknek köszönhetően nem nyelik el a szagokat vagy a folyadékokat, és mosogatógépben moshatók. A színjelölés (piros, narancs, rózsaszín) megkönnyíti a hús, hal és zöldség elkülönítését, ezzel hozzájárul a magasabb konyhai higiéniához és a keresztszennyeződés megelőzéséhez.