A szellős rattan szerkezet elvezeti a tésztából a felesleges nedvességet, ami támogatja az egyenletes kelést és a szép mintázatú, ropogós héj kialakulását.
A 25 cm átmérőjű kerek kosár megfelelő formában tartja a tésztát, és megakadályozza, hogy szétterüljön tepsire vagy sütőedénybe borításkor.
A spirális rovátkák jellegzetes mintát és professzionális megjelenést kölcsönöznek a kenyérnek. Remek választás otthoni pékeknek és vendéglátásnak.
A rattan kelesztő kosár nélkülözhetetlen eszköz minden házi sütésrajongónak. A természetes rattan természetes módon vezeti el a nedvességet a tésztából, ami hozzájárul a ropogós héjhoz és a egyenletes bélzetstruktúrához. A spirális vájatoknak köszönhetően a tészta megtartja az alakját, és kiborítás után nem terül szét.
A kosár ideális legfeljebb 1,5 kg-os cipókhoz (kb. 750 g liszt). Nemcsak kenyértészta kelesztésére, hanem tésztapihentetésre is használható, illetve stílusos szervírozó és dekorációs elemként a konyhában. Egyszerű karbantartás – használat után elég kirázni a lisztet és hagyni kiszáradni.