A samott kő elnyeli a nedvességet és egyenletesen oszlatja el a hőt, így a kemencéshez hasonló, autentikusan ropogós tésztát érhet el.
A huzalból készült állvány oldalsó fogantyúkkal megkönnyíti a forró kő áthelyezését a sütőből a munkafelületre.
A pizzán kívül süthet a kövön kekszet, zsemlét vagy töltött batyukat is, tökéletesen átsült aljjal.
A pizzakészítő samott kő felszívja a tésztából a felesleges nedvességet, így az alap gyönyörűen ropogós alul, belül pedig puha marad. A samottkövön sütés hűen utánozza a kemencés pizza körülményeit – ideális az otthoni sütőhöz.
A csomag tartalmaz egy tartós, huzalból készült állványt ezüst színben, praktikus fogantyúkkal a biztonságos áthelyezéshez. A követ mindig fokozatosan melegítse fel – tegye a hideg sütőbe, sütés után pedig helyezze fából készült alátétre. Karbantartása egyszerű: kézi mosás, mosogatógépben nem használható.