A speciális gránit réteg minimalizálja a letapadást, és lehetővé teszi a sütést minimális zsiradékkal is. Könnyű kifordítás és tisztítás.
A szénacél kiváló hővezetése biztosítja az egyenletes átsülést a forma teljes felületén – ropogós kéreg, szaftos, puha belső.
A téglalap alakú forma lekerekített sarkokkal jól tartja a tésztát, és megkönnyíti a kész vekni vagy pástétom sérülésmentes kivételét.
Ez a praktikus forma ideális házi kenyérhez, püspökkenyérhez, vagdalthoz, valamint kelt és kevert tésztákhoz. A strapabíró szénacél és a gránit tapadásmentes bevonat révén a tészta nem ragad le, a kész sütemény könnyen kivehető. A könnyű, mégis masszív kivitel és a lekerekített sarkok megkönnyítik a kezelést és a karbantartást.
Az anyag 230 °C-ig hőálló, nem szívja magába a szagokat vagy folyadékokat, és egyenletes hőeloszlást biztosít a tökéletes eredményért. A klasszikus hosszúkás forma szépen alakítja a házi kenyeret, pástétomokat és édes vekniket, amelyek kifordítás után mutatós megjelenésűek.