Ingyenes szállítás 39 500 Ft-tól

Okos tojásfőző formák 6 db

53951-0
2 140 Ft
Nincs raktáron

Okos tojásfőző formák 6 db

53951-0
2 140 Ft
Nincs raktáron

Csodálatos segítő minden konyhába - törj fel, főzz meg és szervírozz!

 

 

 

 

 

Segítő minden konyhába

 

Gyors és egyszerű előkészítés

 

A szilikon forma segít ízletes főtt vagy töltött tojások elkészítésében. A tojásokat nem kell meghámozni, és már főzés előtt is ízesíthetők.

Sokféle főzési mód

 

Kényelmes főzés

 

Ezekben a formákban mindenféle módon elkészítheted a tojásokat. Lágy, kemény vagy rántottával. Csak fehérjéket vagy csak sárgájákat is főzhet.

Pár perc előkészítés

Szépen tálalható reggeli

A tojások formában tartják a formájukat. Finom reggeli vagy vacsora pillanatok alatt az asztalon! 

Könnyebb és ízletesebb főzés

  • Gyors és könnyű készítés kedvenc lágy, kemény vagy félig főtt tojásokhoz
  • Ízesíthető már főzés előtt
  • Biztonságos anyag, amely a megfelelő ízt garantálja
  • Mosogatógépben mosható

 

 

Műszaki adatok:

  • Forma méretei tető nélkül: magasság 6,5 cm x szélesség 5 cm
  • Tető méretei: átmérő 6,5 cm
  • Csomag tartalma 6 formát tartalmaz
  • Forma anyaga: szilikon
  • Tető anyaga: műanyag

 

 

Receptek példái a formákkal

Háromféle omlett

Háromféle omlett

Hozzávalók:

  • 1 nagy tojás
  • 3 teáskanál tojásfehérje
  • 3 teáskanál tojás helyettesítő
  • szó és bors

Tojás omlett:

  1. 1 nagy tojást feltörünk egy tálba
  2. megsózzuk és borsozzuk
  3. összekeverjük
  4. öntjük a formába 1 cm-rel a teteje alatt
  5. zárjuk a formát és forró vízbe tesszük
  6. 13-15 percig főzzük

Fehérje omlett:

  1. megsózzuk és borsozzuk 3 teáskanál fehérjét
  2. öntjük a formába 1 cm-rel a teteje alatt
  3. zárjuk a formát és forró vízbe tesszük
  4. 12-14 percig főzzük

Tojáshelyettesítő omlett:

  1. megsózzuk és borsozzuk 3 teáskanál tojáshelyettesítőt
  2. öntjük a formába 1 cm-rel a teteje alatt
  3. zárjuk a formát és forró vízbe tesszük
  4. 13-15 percig főzzük
Deviled tojás

Deviled tojás

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • ½-1 teáskanál sárga mustár
  • ¼-1 evőkanál édes paprika
  • szó és bors

Elkészítés:

  1. 4 formában 4 tojást felütünk
  2. zárjuk a formákat és forró vízbe tesszük
  3. 13-16 percig keményre főzzük
  4. kivesszük a formákat a vízből
  5. óvatosan kiborítjuk a főtt tojásokat a formákból
  6. kivájjuk a sárgákat a fehérjékből egy tálba
  7. hozzáadjuk a majonézt, mustárt, édes paprikát, sót és borsot
  8. összekeverjük
  9. az elkészült keveréket beletöltjük egy vágóheggyel ellátott zsák segítségével
Tojásos saláta

Tojásos saláta

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • ¼ csésze majonéz
  • 1 szár zeller finomra vágva
  • 1 finomra vágott tavaszi hagyma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • szó és bors

Elkészítés:

  1. 4 formában 4 tojást felütünk
  2. zárjuk a formákat és forró vízbe tesszük
  3. 13-16 percig keményre főzzük
  4. kivesszük a formákat a vízből
  5. óvatosan kiborítjuk a főtt tojásokat a formákból
  6. kockákra vágjuk a tojásokat és tálba tesszük
  7. összekeverjük az összes többi hozzávalóval
  8. alaposan összekeverjük
  9. például kenyéren tálaljuk
Tojáshelyettesítő omlett kecskesajttal és friss fűszernövényekkel

Tojáshelyettesítő omlett kecskesajttal és friss fűszernövényekkel

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál tojáshelyettesítő
  • 1 evőkanál morzsolt kecskesajt
  • ½ teáskanál őrölt petrezselyem
  • ½ teáskanál őrölt metélőhagyma
  • szó és bors

Elkészítés:

  1. összekeverjük a hozzávalókat egy tálban
  2. fokozatosan töltjük meg a formákat 1 cm-rel az él alatt
  3. zárjuk a formákat és forró vízbe tesszük
  4. 13-15 percig főzzük
  5. kivesszük a formákat a vízből
  6. óvatosan tányérra borítjuk
  7. díszítjük egy kis metélőhagymával
Spanyol omlett tojásfehérjével

Spanyol omlett tojásfehérjével

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál tojásfehérje
  • 2 teáskanál zúzott spenót
  • 2 teáskanál morzsolt feta sajt
  • szó és bors

Elkészítés:

  1. keverjük össze a hozzávalókat egy tálban
  2. fokozatosan töltjük meg a formákat 1 cm-rel az él alatt
  3. zárjuk a formákat és forró vízbe tesszük
  4. 12-14 percig főzzük
  5. kivesszük a formákat a vízből
  6. óvatosan kiborítjuk egy tányérra
  7. díszítjük egy kevés spenóttal
Benedikt tojás holland mártással

Benedikt tojás holland mártással

Hozzávalók:

  • 2 nagy tojás
  • 2 szelet főtt kanadai szalonna
  • 1 angol muffin, felét vágva és toastolva
  • 1 evőkanál zúzott petrezselyem
  • szó és bors
  • Holland mártás:
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 sárgája
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • csipetnyi só

Elkészítés:

  1. elválasztjuk a sárgáját a fehérjétől
  2. a fehérjéket az él alatt 1 cm-re a formákba öntjük
  3. zárjuk a formákat és forró vízbe tesszük
  4. 8-10 percig lágyra főzzük
  5. közben összekeverjük a sárgákat, a citromlevet és a sót
  6. folyamatos keverés közben fokozatosan hozzáöntjük az olvasztott vajat
  7. mikrohullámú sütőbe tesszük 15-20 másodpercre magasra
  8. az angol muffin felekhez készüljünk elő egy tányérra
  9. tegyük rá a kanadai szalonna szeleteket
  10. kivesszük a formákat a vízből
  11. óvatosan szervírozzuk mindkét tojást a szalonna szeleteken
  12. végül vonjuk be holland mártással és szórjuk meg zúzott petrezselyemmel
  13. például eperrel tálaljuk

Termék értékelése

4.2
11 vásárló értékelte
5 (6) 4 (3) 3 (1) 2 (0) 1 (1)
V
Vásárló
2 éve
++
V
Vásárló
2 éve
Néha a keménytojás nehezen pucolható; ezzel a termékkel ez a probléma megszűnik
V
Vásárló
2 éve
Minden úgy volt, ahogy kellett, nagyon elégedett vagyok
Nagy segítség
V
Vásárló
2 éve
még tesztelem, nem tudom, kell-e a formákat kikenni; nem tudtam kifordítani, és a tisztítás nehéz volt
V
Vásárló
2 éve
Nehéz kivenni a tojásokat